„USKRSNA PISANICA“

20170309_093956 (Large) U „LUDBREŠKOM SUNCU“ u tijeku je velika kreativna radionica „Uskrsna pisanica“. Svi mali i veliki korisnici uključeni su u izradu pisanica. Pisanice se izrađuju od ispuhanih kokošjih i gušćjih jaja koje marljivo prikupljamo kroz cijelu godinu. Vrijedne ruke korisnika i zaposlenika do sada su oslikale i ukrasile više od 2 tisuće pisanica.

I ove godine će se u projekat „Uskrsna pisanica“ uključiti učenici i profesori Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole iz Varaždina te Medicinske škole iz Varaždina u čijim prostorima ćemo organizirati donatorsku izložbu pisanica, buketića, vjenčića i uskrsnih košarica izrađenih u kreativnoj radionici udruge.

Našu raskošnu ponudu pisanica izložit ćemo, naravno, i na području našeg Grada. Tako će i naši građani imati prilike pisanice razgledati u „Kući Sunca“ te na štandu koji će u nekoliko navrata uoći Uskrsa biti postavljen ispred Gradske tržnice.

Podršku udruzi u provedbi ovog projekta unatrag nekoliko godina pruža i Župa Sračinec gdje župljani u Župnoj ckrvi mogu svojom donacijom za pisanice pridonjeti boljem i kvalitetnijem životu djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom članova „LUDBREŠKOG SUNCA“.

Također se svake godine u realizaciju projekta aktivno uključuju i pojedini roditelji i obitelji korisnika, okolne općine te gospodarstvenici s područja Grada Ludbrega a i šire.

U provedbu aktivnosti udruge uključuju se i mnogi ljudi velikog srca koji su prepoznali rad udruge a jedna od njih je i gospođa Mirjana Horvat iz Kutnjaka koja je za „LUDBREŠKO SUNCE“ oslikala 300 pisanica.