STRUČNI SKUP

20170330_104855 (Large)U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u Zadru je od 29. do 31. ožujka 2017. godine održan 11. državni stručni skup za ravnatelje predškolskih ustanova Republike Hrvatske pod nazivom Načini rukovođenja ravnatelja i izbori u predškolskoj ustanovi. Voditeljica – organizatorica državnog stručnog skupa i jedan od predavača bila je mr. sc. Inga Seme Stojnović, viša savjetnica za ravnatelje predškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj.


Na stručnom skupu su iz „LUDBREŠKOG SUNCA“ sudjelovale predsjednica udruge Ruža Zlatar i djelatnica udruge Andreja Macan.
Stručni skup pozdravio je ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić. Ministar je održao prigodno predavanje vezano na temu predškolskog odgoja i obrazovanja vezano uz propise, obuhvat djece rane i predškolske dobi, program predškole, financiranje, strategiju razvoja, ulogu ravnatelja i dr.). Također, državni stručni skup pozdravila je i Marija Ivanković, prof., voditeljica Službe za predškolski odgoj i obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Ciljevi državnog stručnog skupa bili su ojačati opće i stručne kompetencije u području vođenja i rukovođenja, osposobiti ravnatelje za autonoman izbor stila vođenja adekvatnog za situaciju, steći uvid u profesionalizaciju uloge ravnatelja, menadžment vođenja predškolske ustanove, područje upravljanja kvalitetom i vođenja ljudi, povezati iskustva s kompetencijama i usporediti primjere dobre prakse.