ODRŽANA PANEL RASPRAVA

 

U sklopu Dana otvorenih vrata udruga i obilježavanja Europske godine građana 2013., u organizaciji Ureda Vlade RH za udruge, 12. Lipnja 2013. godine, u Nacionalnoj i sveuličišnoj knjižnici u Zagrebu, održana je panel rasprava “Organizacije civilnog društva i institucije Europske unije: kakav dijalog možemo očekivati?”.

U sklopu panela raspravljalo se o tome što će pristupanje Europskoj Uniji donijeti građanima i organizacijama civilnog društva, te na koji način će moći komunicirati s institucijama EU i uključiti se u procese odlučivanja. Na raspravi su prisustvovali i predstavnici „LUDBREŠKOG SUNCA“.

Panel raspravu vodila je novinarka HTV-a Ivana Dragičević, a sudjelovale su zastupnice u Europskom parlamentu Ivana Maletić i Sandra Petrović Jakovina, predstavnice organizacija civilnog društva u Europskom gospodarskom i socijalnom odboru Lidija Pavić Rogošić i Marina Škrabalo, predstavnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova Maja Bakran Marchic, te voditeljica Ureda tehničke pomoći EU za organizacije civilnog društva, Aida Bagić.

.