ODOBREN PROJEKAT U SKLOPU IPA IV

2„LUDBREŠKOM SUNCU“ odobren je projekat u sklopu IPA IV komponenta Razvoj ljudskih potencijala „Integracija skupina u nepovoljnome položaju u redoviti obrazovni sustav“ kojeg je još u rujnu 2011. godine raspisala Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Na natječaj zaključen u studenom 2011. godine prijavljeno je 146 projekata od kojih je odobren 41, među kojima je i projekat „LUDBREŠKOG SUNCA“.

Svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava održano je 21. kolovoza 2013. godine u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, a dobitnicima ih je svečano uručio ministar znanosti obrazovanja i sporta gospodin Željko Jovanović u prisutnost zamjenice gospođe Ankice Nježić i ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih gospodina Ivana Šutalo.

„LUDBREŠKOM SUNCU“ projekt je odobren u iznosu od 156.743,23 eura a provodit će se 12 mjeseci i obuhvaća 50 korisnika, učenika s poteškoćama u razvoju. Projekt će se provoditi u partnerstvu sa Gradom Ludbregom i Osnovnom školom Ludbreg te u suradnji sa Centrom za socijalnom skrb Ludbreg.

22. kolovoza 2013. godine održana je konferencija za medije na kojoj su informacije o projektu uz predsjednicu udruge gospođu Ružu Zlatar dali i predstavnici partnera u provedbi projekta, gradonačelnik grada Ludbrega gospodin Dubravko Bilić i defektolog Osnovne škole Ludbreg gospođa Đurđica Ladašić – Škorjanec, te suradnik u provedbi projekta ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ludbreg gospođa Anica Zember.

.