INSTITUCIONALNA PODRŠKA NACIONALNE ZAKLADE

OLYMPUS DIGITAL CAMERANacionalna zaklada 18. kolovoza 2015. godine uputila je poziv za prijavu u programskom području „Institucionalna podrška stabilizaciji i/ili razvoju udruga“ za ostvarivanje financijske podrške na rok od tri godine. U tijeku razmatranja prispjelih prijava, 04. 11. 2015. godine izvršen je prednadzor poslovanja te su time utvrđeni uvjeti za dodjelu financijskih potpora. Nakon toga Procjenjivačko tijelo o odobravanju podrške „LUDBREŠKOM SUNCU“ odobrilo je institucionalnu podršku na razdoblje od 01. 01. 2016. do 31. 12. 2018. a za svaku godinu 266.115,00 kuna.

Institucionalna podrška predstavlja specifičan dio Programa financijskih oblika podrške Nacionalne zaklade kojom se ciljano, na trogodišnji rok, ulaže u organizacijiski razvoj i/ili stabilizaciju udruga.

Ove godine dodijeljeno je ukupno 75 podrški koje su raspodijeljene u 4 različite kategorije ovisno o uvjetima koje udruge zadovoljavaju. Udruga „LUDBREŠKO SUNCE“ rangirana je u 1. kategoriju gdje su dodjeljeni najviši iznosi.