DUHOVSKO BDIJENJE

IMG_0165 (Large)U subotu 08. lipnja 2019. godine članovi i djelatnici udruge „LUDBREŠKO SUNCE“ su uz članove udruge “Kokotiček” iz Varaždina, “Mali princ” iz Đurđevca, “Ivanečko sunce” iz Ivanca te članove zajednica “Vjera i svjetlo” iz Koprivnice, Čakovca i Đurđevca prisustvovali  na Duhovskom bdjenju u varaždinskoj crkvi Sv. Josipa.

Duhovni program bdijenja započeo je nagovorom vlč. Leonarda Šardija, povjerenika za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. Vlč. Šardi je vrlo jednostavno i pristupačno kroz video prezentaciju govorio prisutnima o tome kako je Bog zajedno sa Duhom Svetim stvarao svijet. Spomenuo je i biblijsku priču o Noi te kroz pjesmu “Rise and shine” , a u prijevodu na kajkavsko narječje “Diž se i svetli ” objasnio goluba koji je jedan od simbola Duha Svetoga. Duh Sveti prikazan u obliku goluba je poznat u cijelom svijetu i kao simbol mira. On je taj koji daje mir i koji nam ga u svakom trenutku želi dati, napomenuo je vlč. Šardi. Prije samog početka euharistijskog slavlja, župnik župe sv. Josipa Ivan Žmegač zaželio je svima dobrodošlicu te ukratko predstavio župu. U samom slavlju mise osobe s intelektualnim poteškoćama su ministrirale, čitale molitvu vjernika i “oživile” evanđeoski ulomak. Na taj način su one bile u središtu rođendanske proslave Duhova, odnosno osnivanja Crkve, koja kao zajednica vjernika postoji već više od dvije tisuće godina. Povjerenik je u propovijedi naglasio kako je važno da Isus bude u središtu naših života.
Cijeli duhovni nagovor i euharistijsko slavlje animirao je dječji zbor župe svetog Josipa.
Druženje se nastavilo nakon mise u prostorijama Caritasovog centra Varaždinske biskupije na Banfici uz ručak te radost zajedništva i pjesmu.