DOBIVENA LICENCA ZA PRUŽANJE USLUGA OSOBNE ASISTENCIJE

Sa 01. 07. 2023. godine stupio je na snagu Zakon o osobnoj asistenciji.

Zakonom o osobnoj asistenciji nastale su promjene u vidu financiranja usluge, iz projektnog financiranja prelazi se na ugovorno financiranje. Time je zagarantirana usluga trajno, a radni odnos sa osobnim asistentima sklapa se na neodređeno vrijeme. Zadaća osobnih asistenata je dolazak u kuću osobe u potrebi, što procjenjuje posebno Povjerenstvo pri Zavodu za socijalni rad. Asistent će pružati uslugu osobi u potrebi prema posebnom opisu posla i prema procjeni potreba.

Licencu za rad izdalo nam je Povjerenstvo za utvrđivanje ispunjenosti mjerila za pružanje usluge osobne asistencije za područje Varaždinske županije, te smo istu sa svom potrebnom dokumentacijom dostavili u Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike radi dobivanja Ugovora o financiranju kojega očekujemo u narednim danima kako bi mogli započeti sa pružanjem usluge. 

Sve osobe u potrebi mogu se javiti Zavodu za socijalni rad, Područni ured Ludbreg, a natječaj za zapošljavanje osobnih asistenata biti će objavljen puten Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.