BARTIMEJ 2023

27. lipnja 2023. godine u udruzi „LUDBREŠKO SUNCE“ održane su radionice i druženje u sklopu projektnog tjedna „Bartimej“.

U organizaciji Povjerenstva za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije i međunarodne Zaklade „socioMovens. Giving Europe a Soul“ Socijalnog instituta „Kommende Dortmund“ nadbiskupije Paderborn od 26. do 30. lipnja 2023. godine, održan je projektni tjedan „Bartimej“. Projektni tjedni ovakve naravi u Varaždinskoj biskupiji provode se od 2015. godine, a od 2016. godine projektni tjedan usmjeren je prema osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima. Također, projekti se provode u zemljama srednje i istočne Europe, a cilj im je senzibilizacija mladih za potrebe osjetljivih skupina u društvu. Po prvi puta su na projektnom tjednu sudjelovali učenici šest različitih škola. Sudionici su kroz cijeli tjedan bili smješteni u Pastoralnom centru u Ludbregu odakle su odlazili u različite centre, udruge i domove koji skrbe o osobama s invaliditetom ili drugim ranjivim skupinama društva.

Sudionici projekta su udrugu posjetili drugi dan projektnog tjedna. Korisnici udruge s mladima su aktivno sudjelovali u zanimljivim kreativnim radionicama i međusobno se upoznavali.