7. SUSRETI KLUBOVA ODRŽANI U LUDBREGU

DSCN1819 (Large)U subotu 28. svibnja 2016. godine u organizaciji Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama održani su 7. susreti klubova osoba s intelektualnim teškoćama, a domaćin je bilo „LUDBREŠKO SUNCE“.


Susreti su se održali pod  pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih u okviru trogodišnjeg programa Ministarstva pod nazivom „Kvalitetna edukacija udruga – put u nove izazove“.

Drage goste dočekali smo u prostoru hotela Amalia, nakon čega je krenuo mimohod svih prisutnih ekipa sa transparentima sa nazivima udruga prema gradskom stadionu „Podravina“ na kojemu su održana sportska natjecanja.

Na stadionu je sve prisutne pozdravila je predsjednica „LUDBREŠKOG SUNCA“ gospođa Ruža Zlatar, te predsjednica Saveza gospođa Mirjana Jakovčev, a susrete je otvorio gradonačelnik Grada Ludbrega gospodin Dubravko Bilić.  Natjecanju je nazočila i savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom gospođa Branka Meić Salie.

Sudjelovalo je 20 udruga članica Saveza s 240 članova, te Varstveno delovni center „POLŽ“ iz Maribora čime je ovo događanje dobilo i međunarodni karakter. Održana su sportska natjecanja za osobe s intelektualnim teškoćama u 8 sportskih igara.

Nakon natjecateljskog dijela ocijenili su se i rangirali rezultati natjecanja te je predsjednica „LUDBREŠKOG SUNCA“ gospođa Ruža Zlatar, nakon ručka koji je bio u Hotelu Amalia, objavila rezultate i dodijelila diplome udrugama te medalje svim natjecateljima koje su izradili korisnici „LUDBREŠKOG SUNCA“ u kreativnim radionicama. Događanje je upotpunio glazbeni program i ples.

Zahvaljujemo svim sudionicima, Savezu, članovima udruga, uzvanicima, donatorima te volonterima i svima koji su se na bilo koji način uključili i doprinijeli uspješnoj realizaciji 7. susreta klubova.