18. HUMANITARNI KONCERT

2028. studenog 2014. godine „LUDBREŠKO SUNCE“ održalo je svoj 18. humanitarni koncert „PRUŽIMO IM RUKE – OTVORIMO SRCA“. Koncert je održan pod pokroviteljstvom Grada Ludbrega u Pučkom otvorenom učilištu Dragutin Novak u Ludbregu.

Na koncertu su nastupala djeca dječjeg vrtića „Radost“ iz Ludbrega koji su već tradicionalno gosti na našim koncertima te se nadamo i daljnjoj suradnji i odazivu. Nastupala je folklorna skupina „LUDBREŠKO SUNCE“ čiji su članovim korisnici udruge, a za ovu prigodu vrijedno su uvježbavali nove plesne korake. Na koncertu je nastupao i tamburaški sastav „LUN-MLA“ koji su, otkako djeuju unatrag pet godina, naši gosti na koncertima a isto tako i na drugim događanjima u udruzi. Na koncertu je drugu godinu zaredom nastupao Slavko Blažinović, a ako gost večeri nastupao je Zdravko Škender koji se uvijek rado odaziva našem pozivu.

U sklopu koncerta održana je humanitarna izložba i prodaja kolača koje već tradicionalno unatrag proteklih godina pripremaju naše drage tete, mame, bake, susjede, prijateljice, koje na taj način žele doprinjeti. Isto tako, održana je i izložba radova koje su izradili članovi udruge u kreativnim radionicama organiziranim u „Kući Sunca“.

Kao i svake godine imali smo sponzore, našeg dugogodišnjeg donatora pekaru „Beni“ iz Ludbrega, vinariju „Centurion“ iz Ludbreških vinograda i vrtlariju „Stančin“ koja nam je i ove godine ukrasila pozornicu cvijećem iz svojeg uzgoja.

Na ovogodišnjem koncertu prodajom ulaznica, kolača i radova članova prikupljene su ukupno 10.593,00 kune. Dio sredstava, točnije četiri tisuće kuna usmjereno je za pomoć u liječenju našeg prijatelja Alena Kocijan koji je prije dvije godine stradao u prometnoj nesreći. Ostatak prikupljenih sredstava namjenjena su novogodišnjem druženju i darivanju svih članova udruge.

Ovim putem još jedanput zahvaljujemo svim izvođačima, posjetiteljima na koncertu, pokrovitelju koncerta Gradu Ludbregu, sponzorima, svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji a sve u korist članova udruge, djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

.