business loans Small Business Loans best business loans Merchant Cash Advances Short Term Loads SBA Loans Working Capital Big Lines of Credit Equipment Financing Long Term Loans

Stambena zajednica

Program stanovanja u zajednici uz podršku nudi odraslim osobama s intelektualnim teškoćama smještaj u zajednici uz pružanje podrške kako bi te osobe mogle živjeti što moguće samostalnije. Za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama stanovanje u zajednici uz podršku predstavlja alternativu institucionalnom smještaju.
Ciljevi stambene zajednice:

- stanovanje uz podršku u zajednici uz podršku u skladu s individualnim potrebama korisnika,
- pružanje podrške i poticanje u svakodnevnim aktivnostima i situacijama,
- poticanje razvoja sposobnosti korisnika kroz aktivno uključivanje u život u zajednici (stvaranje kruga podrške, sudjelovanje u kulturnim,
rekreacijskim, sportskim i religioznim aktivnostima koje zajednica pruža, uključivanje u radne aktivnosti u redovnoj radnoj okolini).


PROJEKAT “ZA SRETNO ZLATNO DOBA”

Projekat „ZA SRETNO ZLATNO DOBA“ započeo je likovnom kolonijom „SUNCE 2008“, a pokrenula ga je i u potpunosti realizirala predsjednica Udruge Ruža Zlatar  koja je vođena vlastitim iskustvom i problemom te brigom  roditelja koji su zabrinuti za nastavak  života svoje djece kada se oni više neće moći brinuti o njima.

Budući da je i sama majka kčeri sa 100% invaliditetom te najbolje razumije brigu i strah roditelja što s njihovom djecom nakon njih, rodila se ideja za pokretanje projekta za kupnju kuće koja će nadomjestiti i zamijeniti  obiteljski dom njihove djece gdje će se oni osjećati ugodno i biti sretni kao u vlastitom domu.


KUĆA „SUNČEV SJAJ“

Realizacijom projekta „ZA SRETNO ZLATNO DOBA“, kupnjom kuće „SUNČEV SJAJ“ „LUDBREŠKO SUNCE“, udruga za osobe  s invaliditetom podnjela je zahtjev Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi za pružanje usluga skrbi izvan vlastite obitelji u okviru organiziranog stanovanja za što je dobiveno i odobrenje za smještaj 8 osoba.
Kuća „SUNČEV SJAJ“ uređena je i namještena u potpunosti te u toplom i obiteljski uređenom prostoru nalazi se veliki dnevni boravak, tri kupaonice,  kuhinja,  3 dvokrevetne i 2 jednokrevetne spavaonice, soba za prijem gostiju te soba za zaposlene.
Okoliš kuće „SUNČEV SJAJ“ veličine je 6850 m2. Iza same kuće uređeno je i opremljeno igralište. U nastavku dvorišta posađeno je 70-ak voćaka raznih vrsta i sorti čiji plodovi će se koristiti u prehrani korisnika.

 

 

.