business loans Small Business Loans best business loans Merchant Cash Advances Short Term Loads SBA Loans Working Capital Big Lines of Credit Equipment Financing Long Term Loans

Radionica ručnog tkanja

 

Ručno tkanje kao stari zanat oživljen u “LUDBREŠKOM SUNCU“ 2004. godine, pretvorio se u stalnu radionicu tepiha, torbi, prostiraća i drugih tkanih predmeta za domaćinstvo. Zbog dosta teškog fizičkog rada na tkalačkom stanu tkali su pretežno muškarci dok su žene pripremale pređu za osnovu i patku.

Čarolija boja i niti plijeni poglede, doprinose ideje i lijepo se uklapa u uređenje prostora. I mi imamo našeg tkalca, zove se Ivan, ima 46 godina i jedini posao, kao slobodnu aktivnosti izabrao je tkanje na tkalačkom stanu. Njegov svaki dan u „Suncu“ je užitak sjedniti za tkalačkim stanom i gledati kako izmjenom podnožaka nastaje centimetar po centimetar tepiha i za par sati tepih od jednog metra je gotov. I tako opet ispočetka nov tepih, nove boje i nikad nije dosta, do kraja osnove Ivan natka i do 16 komada tepiha. Sve unikati lijepih boja i uzoraka. Kod rezanja tepiha i vezanja resica Ivan je jako ponosan na svoj rad i opet želi što prije početi ispočetka. Zadovoljan je i sretan u Suncu sa svojim tkalačkim stanom gdje zaboravlja sve probleme i lupajući brdom i mjenjajući podloške.

 

 

.